yooooo

Plastic, good, bad or future?

Geschreven door Arjen Timmerman

Af en toe weet je niet gelijk waar je een blog over moet schrijven. Deze week bedacht ik mij vrijdag om 17.43 waarover ik het ging schrijven. Ik merkte namelijk dat ik door wilde werken en een zesde dag aan de week wilde plakken om door te werken. Meestal werken mensen door, omdat ze nog zoveel moeten doen en het anders niet af krijgen. Dat was voor mij niet de aanleiding, het was omdat ik het project waarmee ik bezig ben zo leuk en uitdagend vind! Naast dat het spannend is om iets nieuws te ontwikkelen, brengt het ook ongelofelijk veel plezier en energie met zich mee!

Nu vraag je je misschien af, waar is hij dan mee bezig dat het zo leuk is? Natuurlijk kan ik niet alles prijs geven, maar wat ik wel kan vertellen is dat ik bezig ben een product te ontwerpen dat is gemaakt van gerecycled plastic! De wereld spoelt bijna over van de hoeveelheid plastic en er is nog weinig vraag naar gerecycled plastic als nieuwe grondstof voor producten. Hoe komt dit?

Op het moment is de olieprijs laag, wat ook invloed heeft op de kosten van de grondstof voor plastic producten. Nieuw plastic is nu goedkoper dan gerecycled plastic. Daarnaast kan je bij nieuw plastic uitgaan van bepaalde eigenschappen, maar bij gerecycled plastic zijn de eigenschappen niet altijd gelijk.

In mijn ogen heeft dit onder andere te maken met dat we al langer met nieuw plastic producten maken, dan met gerecycled plastic en dat we dus nog meer ervaring moeten opdoen met gerecycled plastic. Hoe langer we wachten met het recyclen van plastic, hoe groter de berg ‘afval’ wordt en hoe groter dus het probleem.

Dus hoe je het ook wendt of keert, gerecycled plastic is onlosmakelijk met de toekomst verbonden. Dus hoe eerder je ermee begint, hoe meer kennis je hierover opdoet, waar je in de toekomst veel mee kunt. Mijn enige advies voor deze blog is, ga eropuit en verken de wereld van het gerecycled plastic! 

 

 

Samen maken we de toekomst!

 

          
Foto plastic links
https://www.aol.co.uk/travel/2017/12/29/bali-declares-rubbish-emergency-plastic-waste-buries-beaches/
Foto rechts
https://www.recycleyourplastics.org/

follow us at

social-media_twitter
social-media_instagram
social-media_facebook
social-media_linkedin

Made for the future, by Ideeënjagers.

Leave a Comment