20180117_154958

Geschreven door Johanna Lundberg

Het nieuwe werken?

Als Ideeënjager moet je voorbereid kunnen zijn op veranderingen op korte termijn. “Jullie worden dakloos”, kregen wij te horen net voor kerst. Wat houdt dat in? We kunnen niet meer naar het kantoor in Heerenveen en in Groningen om te werken.

Een tijdje terug hebben wij een pitch gehouden voor een plek op het Suikerunie terrein! De pitch ging goed en als alle plannen goed gaan, gaan wij ons daar in het voorjaar vestigen. Daar mogen wij als Ideeënjagers meewerken aan het toekomstbestendig maken van ‘het nieuwe werken’.

Wat is voor de Ideeënjagers ‘het nieuwe werken’? Wij geloven dat openstaan voor anderen, transparantie, flexibiliteit, multidisciplinariteit en ondernemerschap belangrijke onderdelen zijn voor het werken in de toekomst. Dat betekent dat in de toekomst er bijvoorbeeld minder 9-tot-5-mentaliteit zal zijn en dat er veel flexibeler wordt omgaan met werkuren ( zie: https://www.inc.com/scott-maxwell/the-future-of-work-as-a-lifestyle-choice.html ). Met een 24-uurs maatschappij denk ik dat de werkdagen steeds meer worden aangepast aan bijvoorbeeld ochtend- en avondmensen. Faciliteiten komen ook steeds dichterbij de werkomgeving, omdat de kloof tussen privé en werk steeds kleiner wordt. Denk aan kinderopvang of wellness centra in kantoorpanden, openingstijden tot in de avond met mogelijkheden om te kunnen eten. Er is een groei van het aantal flexplekken, waar je gelijkgestemde kan ontmoeten. Wie weet kan je ook in de toekomst werken in speciale treincoupés, ingericht voor het werken op afstand?

Want wat hebben we aan technologie zonder schone lucht, of gezond eten? Wat hebben we aan technologie zonder een gezonde planeet? Wat hebben we aan technologie als we in een ongezonde leefomgeving wonen? De basis van een leefomgeving moet beginnen bij een natuurlijke omgeving die in balans is, een ecosysteem. Dat is de basis van de natuur, waar wij als mens uit voortkomen. Dat is óók een deel van de toekomst! Ook al staan we hier niet altijd bij stil.. De natuur zal in de toekomst weer meer in de aandacht komen te staan en zal een belangrijkere rol gaan spelen bij het inrichten van onze leefomgevingen.

Ik denk dat er ook nieuwe banen zullen komen met de toename van robots, smart homes, augmented reality, internet of things en de overvloed aan prikkels van alle technologie.

 

Hoe denk jij dat werken in de toekomst eruit zal zien?

 

 

 

follow us at

social-media_twitter
social-media_instagram
social-media_facebook
social-media_linkedin

Made for the future, by Ideeënjagers.

Leave a Comment