sunqiao1

Geschreven door Arjen Timmerman

Een pleidooi voor de natuur van de toekomst

De technologische ontwikkelingen gaan snel, heel snel. Voor je gevoel is de iPhone 6 net uitgekomen, blijkt dat de iPhone X alweer in de winkel ligt. Deze heeft geen knoppen meer nodig en kan zelfs je gezicht herkennen. En dan hebben we het alleen nog maar over telefoons.. Bitcoins nemen de wereld over, data is het nieuwe geld en augmented reality bepaalt straks de kleur van jouw bank in huis. En dat is allemaal vandaag, laat staan wat er morgen allemaal wel niet kan?!

Als we het over de toekomst hebben, denken de meesten van ons direct aan technologie. Maar wat nou als de toekomst niet alleen draait om technologie? Want, hebben we geen bomen meer in de toekomst? Of verdwijnt de oceaan, met al haar vissen? Of hebben wij als mensen geen schone lucht meer nodig? Met technologie kunnen we erg veel, dat weet ik zeker, maar het is niet altijd de enige oplossing.

Want wat hebben we aan technologie zonder schone lucht, of gezond eten? Wat hebben we aan technologie zonder een gezonde planeet? Wat hebben we aan technologie als we in een ongezonde leefomgeving wonen? De basis van een leefomgeving moet beginnen bij een natuurlijke omgeving die in balans is, een ecosysteem. Dat is de basis van de natuur, waar wij als mens uit voortkomen. Dat is óók een deel van de toekomst! Ook al staan we hier niet altijd bij stil.. De natuur zal in de toekomst weer meer in de aandacht komen te staan en zal een belangrijkere rol gaan spelen bij het inrichten van onze leefomgevingen.

 

Willen wij in de toekomst fijner wonen, dan zal deze toekomst groener en gezonder moeten zijn. En welke rol de technologische revolutie hierin zal aannemen, dat zal de tijd leren.

 

 

         

Link beelden: https://images.adsttc.com/media/images/58db/8fa0/e58e/ce33/6000/01da/large_jpg/Sunqiao1.jpg?1490784152 

https://images.adsttc.com/media/images/58db/8fa0/e58e/ce33/6000/01da/large_jpg/Sunqiao1.jpg?1490784152

follow us at

social-media_twitter
social-media_instagram
social-media_facebook
social-media_linkedin

Made for the future, by Ideeënjagers.

Leave a Comment