Hoe onderzoek je een doelgroep?

Voor wie gaan wij bouwen? Wie zijn onze doelgroepen en hoe testen wij deze groepen? Met deze vragen zijn wij volop bezig. Om het gesprek aan te gaan met mensen en te werken met het lean startup gedachtegoed zijn wij aan het testen met Ideeënjagers spellen!

Voor ons is het belangrijk om te weten welke waarden mensen belangrijk vinden in hun leven, maar ook in hun leefomgeving. Wat wordt bijvoorbeeld bedoeld met rust, vrijheid, flexibiliteit en vertrouwen? En in hoeverre is iemand bezig met duurzaamheid in zijn dagelijks leven?

Wij geven de mensen meerdere opties om hun gedachten en ideeën te kunnen uiten. Zo kunnen mensen kiezen uit: LEGO, klei, kleurpotloden, pen en papier en het ‘waardenspel’. De waarde kan zo verbeeld worden in 3D, 2D en woorden om aan te sluiten op de verschillende manieren waarop mensen hun gevoel uiten.

Door middel van ons ‘waardenspel’ raken wij met iemand in gesprek en worden de woorden aan de hand van persoonlijke verhalen inzichtelijk. Woorden worden gekoppeld aan beelden en zo zien wij bijvoorbeeld dat bepaalde plekken en herinneringen van mensen bepaalde gevoelens teweeg brengen.

Deze ervaringen en gesprekken brengen ons weer verder in ons onderzoek naar de woonwijk van de toekomst. Binnenkort volgt meer!

 

   

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search