Hannover Messe

Hannover Messe

 

Knallend over de Duitse snelwegen werden we op de radio lastig gevallen door Duitsers met hun liefde voor 80’s muziek.. De conclusie was simpel, het was tijd voor een eigen afspeellijst! We waren onderweg naar de Hannover Messe. Voor degenen die niet weten wat dit is zal ik het kort omschrijven. De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen. Er staan ongeveer 6000 exposanten en er komen rond de 200.000 bezoekers. Dit alles verdeeld over een stuk of 30 hallen. Het eerste dilemma was dan ook.. Waar beginnen we..?

 

Ralph(Ideeenjagerscoach/NESK) en Nick Stevens(Clogish) gingen samen op pad en Romy en ik gingen op zoek naar inspiratie voor de ‘Leefomgeving van de toekomst’. Voordat onze wegen splitsten kregen we nog een challenge mee van Ralph: Wie met de gaafste gadget terug komt wint. Challenge accepted!! Romy en ik startten bij de hal ‘Young Tech’. Deze zaal stond vol met start ups die hun idee/product presenteerden. Bij de 2e stand keken we bij het bedrijf 3Devo die gerecyclede filamenten voor 3D printers aan het extruderen waren. Na een korte uitleg en een leuk gesprek kregen we een rol mee. Awesome! Eerste gadget is binnen. Hier kunnen we straks mooie circulaire prototypes van printen.

Vervolgens gingen we naar de hal ‘Research & Development’ die voornamelijk gevuld was door universiteiten die hun nieuwste projecten presenteerden. Erg gaaf, want hier zagen we robotarmen, elektrische auto’s met zonnepanelen, bestuurbare robots, energie grids en nog veel meer! Voornamelijk ook veel indrukwekkende robots. Ik wist van het bestaan van robots af, maar ze wisten me hier toch zeker weer te verbazen. In deze twitterpost is een filmpje te zien van 1 van deze robots: https://twitter.com/Ideeenjagers/status/857867498326302720

Een van de meest inspirerende dingen vond ik hoe een aantal bedrijven plattegronden presenteerden. Zie hier het voorbeeld bij Siemens, waar fysieke elementen gecombineerd met een interactieve plattegrond een geweldige weergave geeft van hoe energie in de toekomst georganiseerd kan worden. Dit ga ik niet vergeten!

 

Er was zoveel te zien op deze beurs, dat ik dit hier allemaal onmogelijk kan beschrijven. Als ik het kort samenvat hebben we vooral robots, bouten en moeren gezien. Bouten en moeren zijn er in zo gigantisch veel verschillende vormen dat hier alleen al wel 5 hallen mee gevuld konden worden. Daarnaast hebben we robots zien drummen, robots SUV’s door de lucht laten vliegen en robots super precieze handelingen uit zien voeren. Ik zou zeggen, rol een robot de bouwplaats op en laat hem zijn ding doen ;).

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search